گفتگوی اختصاصی باران شمال با دکتر ابوذر قربانی مدیرکل فناوری اطلاعات و شبکه دولت استانداری در نمایشگاه الکامپ بزرگترین رویداد تجاری در عرصه تولید و عرضه محصولات و خدمات صنایع الکترونیک و کامپیوتر کشور

دکتر ابوذر قربانی در ادامه افزود: در این نمایشگاه الکامپ مازندران، آخرین دستاوردهای این صنعت اعم از سخت افزار و نرم افزار و فناوری اطلاعات به علاقمندان عرضه می گردد و فرصتی بی بدیل برای تبادل نظر و مذاکره در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد.

در ادامه ،دکتر قربانی ضمن اشاره باینکه نمایشگاه الکامپ زمان مناسبی برای جذب سرمایه گذار در این حوزه است، افزود: آشنایی با خدمات و محصولات روز بازار حوزه فناوری اطلاعات، شناسایی و جذب نیروهای متخصص برای همکاری در زمینه های مورد نیاز، ایجاد شرایط همکاری بین شرکت کنندگان و همچنین آشنایی بازدید کنندگان با خدمات الکترونیکی از دیگر مزایای این نمایشگاه است .

 

وی با اشاره به حضور شرکت‌های خصوصی فعال در حوزه IT و ICT و دستگاه‌های اجرایی و دولتی ارائه‌کننده خدمات بر پایه فناوری اطلاعات و نظام صنفی رایانه‌ای در این دوره از نمایشگاه الکامپ استان مازندران، گفت: خوشخبتانه شرکت‌های توانمندی در حوزه IT و ICT استان فعال هستند که در سطح کشوری خدمات ارائه می‌کنند و همکاری‌هایی با وزارت کشور و وزارت ارتباطات و دیگر وزارتخانه‌ها دارند. باید از سمت دستگاه‌های اجرایی درون‌ استانی به این شرکت‌ها بیشتر اعتماد شود به طوری که ادارات در امر برون‌سپاری، خدمات خود را به این شرکت‌ها بسپارند که این امر به رونق اقتصادی استان نیز کمک می‌کند و یکی از اهداف این نمایشگاه، نمایش ظرفیت شرکت‌های استان در این حوزه است .

 

نمایشگاههای تخصصی مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیرباز در ایران به صورت بین رشته ای( نمایشگاه کامپیوتر و الکترونیک یا الکامپ) برگزار می شده، این نمایشگاه در سالهای اخیر با پدیده حضور استارتاپ ها مواجه شده است که در نمایشگاه بین المللی الکامپ با مدیریت مناسب و میدان دادن به استارتاپ ها راه اندازی گردید .

 

استارت‌آپ نمی‌تواند به راحتی خودش را در فضای کسب‌وکار کشور جانمایی کند و باید بجنگد تا اول حقانیت خود را ثابت کند، بگوید که من موضوعیت دارم و بعد جانمایی کند، تا روشن شود که آیا می‌تواند جایگاهی در بخش خصوصی داشته باشد یا صدای خود را به بخش دولتی برساند و یکی از موضوعات مهم در این خصوص حمایت از بخش خصوصی و استارت آپ ها توسط بخش دولتی می باشد تا فرصت مناسبی برای تحقق کارو‌کسب در زمینه مربوطه بدست بیاورند .

 

در ادامه ایشان افزودند یکی از عمده‌ترین شرایط توسعه در فناوری اطلاعات وجود نیروهای متخصص و کارآمد می‌باشد، کمبود این نیروها عامل اصلی در عدم توسعه فناوری می‌باشد. هم‌چنانکه می‌دانیم در چند سال اخیر کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته بطور مستمر به دنبال جذب نیروهای مرتبط با فناوری از سایر کشورهای جهان هستند.

 

جهان در حال حاضر در گذر و تحول از وضع موجود به وضعیت مطلوب می‌باشد . لذا می‌توان انتظار داشت فرصت‌های شغلی متعددی در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد شود. کشورها برای توسعه اشتغال خود حتما به نیروهای متخصص فناوری نیاز مبرم دارند و این مقوله جز با برقراری دوره‌های آموزشی برای افراد تحصیلکرده که بتوانند در عصر دیجیتال مهارت و توانایی کافی داشته باشند برقرار نخواهد شد.

 

مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری در خصوص تاثیر فناوری اطلاعات بر اشتغال بیان کردند در این حوزه دو نگرش وجود دارد. نگرش اول به ایجاد مشاغل جدید در عرصه فناوری اطلاعات توجه دارد و ایجاد مشاغل در این حوزه را نوید بخش رشد اشتغال می‌داند. براساس این دیدگاه فناوری اطلاعات زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌های شغلی جدیدی خواهد بود که بر نرخ اشتغال می‌افزاید.

 

چاپ محتويات