کشورهای منطقه و عضو اکو خواستار تبادلات اقتصادی با مازندران هستند / صادرات یک میلیارد دلاری کالا از مازندران هدف گذاری شد

 

 

سیدمحمود حسینی‌پور روز پنجشنبه در نشست صادرکنندگان و مدیران دستگاه‌های اجرایی با مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ساری افزود: به هیچ عنوان دلخوش به اعداد و ارقام افزایش صادرات کالا از مبدا استان به نقاط مختلف جهان در ماه های گذشته نیستیم چراکه ظرفیت صادراتی مازندران با برخورداری از بنادر منحصر به فرد و همچنین تولیدات کشاورزی و صنعتی فراتر از این ارقام است.

وی خاطر نشان کرد: در ماه های گذشته کشورهای حوزه دریای خزر با پیگیری و دیپلماسی اقتصادی استانداری مازندران از سرمایه گذاری در حوزه صادراتی استان استقبال کردند که در سال های آینده با افزایش روزافزون کالاهای صادراتی، حلاوت توسعه اقتصادی ناشی از آن را مردم خواهند چشید.

حسینی پور یادآور شد: در دولت سیزدهم فضای دیپلماسی اقتصادی در کشور به ویژه مازندران متحول شده است و در اجلاس اکو با حضور سفرای خارجی کشورهای عضو اکو دیدار داشتیم و بازدید از برخی مراکز اقتصادی مازندران موجبات خرسندی و رضایت مندی سفرا را فراهم آورد تا با این استان تبادلات اقتصادی داشته باشند.

استاندار مازندران با بیان این که، مازندران جایگاه ویژه و راهبردی در کریدور شمال به جنوب کشور دارد، گفت: اکنون بنادر نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار با ۳۰ درصد ظرفیت صادراتی خود فعالیت دارند که باید با رایزنی های بازرگانی از سوی وزارت امور خارجه صادرات از مبدا مازندران افزایش یابد.

حسینی پور اضافه کرد: بسیاری از کشورهای عضو سازمان اکو آماده افزایش تبادلات تجاری با مازندران هستند و در ماه های گذشته قدم های خوبی برای تحقق این امر برداشته شده است.

استاندار مازندران ادامه داد: شرکت های صادراتی استان اکنون با تاثیر پذیری از الگوهای جهانی و رعایت استانداردهای بین المللی با دست پر به میدان صادرات پا گذاشتند و با بینش برای تولید، فرآوری و بسته بندی کالاها اقدام می کنند.

وی اضافه کرد: اکنون بسیاری از کشورهای منطقه برای استفاده از ظرفیت بنادر مازندران برای صادرات کالاهای صادراتی خود در حال رایزنی است که به طور حتم در ماه‌های آینده اجرای این برنامه محقق می شود.

در ادامه مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: ظرفیت صادرات مصالح ساختمانی از ایران به کشور روسیه از سه میلیارد دلار به پنج میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: نیاز روسیه به مصالح ساختمانی رشد یافته که با رایزنی های انجام شده ظرفیت افزایش صادرات مصالح ساختمانی مانند کاشی، سرامیک، سیمان و گچ به این کشور فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد: مسوولان مازندران با توجه به ظرفیت های این استان در تولید مصالح ساختمانی و پیگیری های وزارت امور خارجه در این حوزه، نسبت به فراهم کردن مقدمات افزایش صادرات این نوع از اقلام به کشورهای روسیه، ازبکستان و قزاقستان خود را آماده کنند.

چاپ محتويات