تولایی خبر داد: برای صیانت از بازار جهانی مرکبات مازندران،تدوین پروتکل نظارت بر رنگ‌آمیزی مرکبات تا چند روز آینده/به زودی رونمایی از اطلس جامع سرمایه‌گذاری برای معرفی ظرفیت‌های مازندران به بازارهای هدف

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری مازندران، معاون امور اقتصادی استاندار مازندران، در سومین جلسه کارگروه صادرات استان با اشاره به نزدیک شدن فصل برداشت محصولات باغی، اظهار کرد: موضوع رنگ‌آمیزی مرکبات همواره یکی از مسائل مورد بحث میان کارشناسان، صاحبان کالا و فعالان بازارهای هدف بوده است.

 

وی افزود: رنگ‌آمیزی مرکبات در صورتی که بر اساس اصول فنی، پروتکل‌های مورد تأیید دانشگاه و دستورالعمل‌های ابلاغی مراجع ذی‌ربط انجام شود و متناسب با نیاز بازار مصرف باشد، می‌تواند قابل قبول باشد؛ اما در صورت استفاده بیش از حد یا به‌کارگیری رنگ‌های غیرمجاز و خارج شدن از ضوابط بهداشتی، می‌تواند تبعات نامطلوبی برای کیفیت و ماندگاری محصول به همراه داشته باشد.

 

معاون امور اقتصادی استاندار مازندران ادامه داد: فرآیند رنگ‌آمیزی باید در شرایط و دمای مشخصی انجام شود و رعایت نکردن اصول فنی می‌تواند موجب کاهش عمر انبارمانی محصول و تسریع روند رسیدگی و فساد مرکبات شود؛ بنابراین لازم است این موضوع با نگاه کارشناسی و بر اساس استانداردهای بهداشتی و فنی مدیریت شود.

 

تولایی همچنین به موضوع زمان برداشت مرکبات اشاره کرد و گفت: رقابت در برداشت و عرضه زودهنگام محصول، خارج از چارچوب زمان‌بندی و پروتکل‌های تعیین‌شده، از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه کیفیت محصول و اعتبار مرکبات مازندران در بازارهای هدف نباید تحت تأثیر چنین رقابت‌هایی قرار گیرد.

 

وی از تشکیل کمیته‌ای تخصصی با حضور دست‌اندرکاران، مسئولان ذی‌ربط و کارشناسان خبر داد و تصریح کرد: این کمیته موظف است تمامی جوانب موضوع، از جمله دستورالعمل‌های مربوط به زمان برداشت و همچنین الزامات بازارهای داخلی و بین‌المللی را بررسی کند.

 

معاون امور اقتصادی استاندار مازندران خاطرنشان کرد: برخی بازارهای هدف، مرکبات را به صورت طبیعی و بدون رنگ‌آمیزی می‌پذیرند و رعایت این الزام برای حفظ بازار ضروری است؛ در مقابل، برخی کشورها رنگ‌آمیزی مرکبات را می‌پذیرند که در این صورت نیز باید استانداردهای ملی و بین‌المللی و ضوابط بهداشتی به طور کامل رعایت شود.

 

تولایی تأکید کرد: هدف از تشکیل این کمیته، ایجاد یک چارچوب مشخص برای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و دستگاه‌های نظارتی است تا شاخص‌های لازم تعیین و بر اساس آن، نظارت مؤثر بر فرآیند برداشت، آماده‌سازی و رنگ‌آمیزی مرکبات انجام شود.

 

وی گفت: حداکثر ظرف ۱۰ روز آینده پروتکل اجرایی و دستورالعمل نظارتی این حوزه تدوین خواهد شد و دستگاه‌های مسئول نیز بر اساس شاخص‌های تعیین‌شده، فرآیند نظارت را دنبال خواهند کرد تا محصول مازندران، به‌ویژه مرکبات که یکی از مهم‌ترین و نخستین محصولات صادراتی استان به شمار می‌رود، در بازارهای داخلی و جهانی با آسیب و کاهش اعتبار مواجه نشود.

 

معاون امور اقتصادی استاندار مازندران در بخش دیگری از سخنان خود از روند نهایی‌سازی اطلس جامع سرمایه‌گذاری استان خبر داد و گفت: برای تهیه این اطلس تاکنون چندین جلسه کارشناسی و تخصصی برگزار شده است.

 

تولایی اظهار کرد: هدف از تهیه اطلس جامع سرمایه‌گذاری، ارائه تصویری روشن و جامع از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان در بخش‌های مختلف و معرفی این ظرفیت‌ها به بازارهای هدف و کشورهای مقصد بازاریابی است.

 

وی افزود: این اطلس پس از نهایی شدن می‌تواند به عنوان یک ابزار معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مازندران در اختیار فعالان اقتصادی و مبادی هدف قرار گیرد و زمینه را برای معرفی توانمندی‌های استان در بازارهای مختلف فراهم کند.

 

تولایی همچنین از برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی صنایع تبدیلی و تکمیلی و فناوری‌های نوین کشاورزی و غذایی صادرات خبر داد و گفت: این نمایشگاه از ۱۰ تا ۱۳ شهریورماه با حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی قائم‌شهر برگزار می‌شود.

 

وی با تأکید بر اهمیت برگزاری این نمایشگاه، اظهار کرد: برگزاری رویدادهای تخصصی در حوزه کشاورزی، صنایع تبدیلی و صادرات می‌تواند زمینه مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های تولیدی استان، توسعه تعامل میان تولیدکنندگان و صادرکنندگان و ایجاد فرصت‌های جدید برای حضور محصولات مازندران در بازارهای هدف فراهم کند.

چاپ محتويات