استاندار مازندران در مراسم نخستین نشای مکانیزه برنج در روستای فیروزکلای شهرستان آمل، نسبت به مصرف بی رویه آب توسط کشاورزان شالیکار هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی استانداری، محمد اسلامی، استاندار مازندران در این مراسم با بیان این که مازندران دارای ثروتی ارزشمند و سرزمینی بی نظیر با مردمی پرظرفیت و پرتلاش است، گفت: همه چیز مهیاست و نیاز داریم تا با همدلی و اتحاد، کشور را از این نعمت بزرگ کشاورزی برخوردار کنیم.
استاندار با بیان این که در سال های پس از انقلاب کارهای بزرگی در حوزه ایجاد زیرساخت ها صورت گرفته و پیشرفت های خوبی در بخش های مختلف محقق شده است، افزود: امروز؛ تصمیم برای این که نفت کمتری بفروشیم و وابستگی به نفت را کاهش دهیم به معنای ورود به یک دوره ریاضتی نیست، بلکه یک تصمیم برنامه ریزی شده است.
اسلامی با بیان این که تصمیم برای تحصیل 40 درصد از درآمد کشور از نفت به معنای تلاش بیشتر برای کسب درآمد دولت از دیگر بخش هاست، یاد آور شد: باید اقتصاد،حول محور مردم رشد بکند و با رشد اقتصادی و توسعه فعالیت مردم، حقوق دولت هم وصول بشود و با رشد درآمدهای دولت، زیرساخت ها نیز توسعه پیدا کند.
وی با تاکید بر این که درآمدهای حاصل از عوارض و مالیات بر ارزش افزوده با تکیه بر مدیریت اصولی و نظامات درست اداری باید در جهت عمران و ابادانی شهرها و روستاها هزینه شود، خاطر نشان ساخت: این درآمدها در سال 97 باید صرف شتاب بخشیدن به پروژه ها و تسهیل گری برای فعالیت فعالان اقتصادی هزینه شود.
استاندار با بیان این که کوتاه کردن پاسخگویی به مردم یک اولویت ضروری است که باید در مازندران تحقق یابد، گفت: عدم توقف در پشت درهای ادارات از جمله برنامه هایی است که باید در استان به آن پرداخته شود.
استاندار، با تاکید بر این که تسهیلات ارزان قیمت اشتغال در روستاها بهیچ وجه نباید منحرف شود، افزود: اختیارات در این زمینه به فرمانداران تفویض شد و لازم است افراد واجد شرایط و اهل کار و تلاش و راه اندازی کسب و کار در روستاها اعم از بخش کشاورزی ، صنایع وابسته ، صنایع دستی و دیگر زمینه ها از طریق بخشداری ها شناسائی و برای دریافت این تسهیلات ارزان قیمت معرفی شوند.
وی تاکید کرد: کسانی که برای دریافت این تسهیلات در سامانه ثبت نام کرده اند، وضعیت و اهلیت شان در کارگروه و کمیته های تخصصی بررسی می شود تا این تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آدم هائی قرار نگیرد که به دنبال دریافت آن برای حل مشکلات شخصی خود هستند.
اسلامی با تاکید بر این که نیازمند توسعه بهره وری در کشاورزی و استفاده بهینه از منابع آب هستیم و نباید در بهره گیری از آب گشاده دست باشیم و باید با تغییر الگوی کشت و استفاده از گونه ها و ارقام مورد نیاز، استفاده از منابع آب را کاهش دهیم، گفت: باید با گسترش ظرفیت، بهبود اقتصادی برای مردم حاصل شود و ما را از واردات برنج در کشور بی نیاز کند.
وی با اشاره به گزارش های منابع مختلف از کمبود بارندگی و ذخایر منابع آبی استان، بیان داشت: آب سرزمین مازندران متعلق به همه مازندرانی ها و کشاورزان استان است و همه باید استفاده کنند و نباید با مصرف بی رویه و حساب نشده برای دیگران مشکل ایجاد شود .
اسلامی، افزود: کارهای تحقیقاتی خوبی تاکنون در زمینه معرفی ارقام جدید برنج از جمله رقم برنج ' روشن ' انجام شده که با کشت آن میزان محصول تولیدی از حدود سه تا چهار تن کنونی در هر هکتار به هشت تن در هکتار افزایش می یابد که می تواند در مصرف آب هم تاثیرگذار باشد.
استاندار مازندران با اعلام این که توسعه صادرات می تواند کشاورزی مازندران را متحول کند، گفت: اصلاح نژاد و ارقام، کیفی سازی امورات، مکانیزه کردن، بازاریابی بزرگ، تسهیلات ارزان قیمت و ... همه باید هماهنگ هم باشند تا به نتیجه مطلوب برسیم.
مقام عالی دولت در استان، با اشاره به این که 6.5 میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی، باغی و شیلاتی باید تاثیراتش را در زندگی و اقتصاد کشاورزان و مردم خودش را نشان دهد و این جایگاه بزرگ با ارتقاء بهره وری و راندمان تحقق می یابد، تصریح نمود: بازارهای صادراتی محصولات استان باید گسترش یابد و هدف گذاری 3 میلیارد دلاری شعار نیست بلکه یک هدف گذاری دقیق عملیاتی است که همه باید برای تحقق آن تلاش کنند.
استاندار با تاکید بر این که باید همه ظرفیت ها از جمله مهارت آموزی و استفاده از تسهیلات ارزان قیمت، جویندگان کار را به سمت مشاغل آسان هدایت کنیم، افزود: از توانمندی آی تی باید بیشتر برای رفع دغدغه خانواده ها و ایجاد اشتغال برای جوانان بهره گیری نمود.
اسلامی به ظرفیت سامانه ' روستا کالا ' هم اشاره کرد و گفت: این سامانه فعال شده است تا کالا به دست دلالان نرسد و کالاهای تولیدی روستا در آن به فروش برسد که در این صورت می تواند ظرفیت خالی 90 درصدی شرکت پست را هم فعال کند.
استاندار با بیان این که زباله باید در خانه تعیین تکلیف شود، گفت: این طرح طی 3 سال در استان بصورت کامل به اجرا در خواهد آمد.